Hva er forskjellen på de ulike discene?

Det finnes mange ulike disctyper man kan bruke for å spille disc golf. I denne artikkelen forklarer vi forskjellen.

I disc golf har vi masse forskjellige discer og disctyper. Dette kan være veldig overveldende som nybegynner, men fortvil ikke! Etter å ha lest denne artikkelen er ting forhåpentligvis litt mer oversiktlig.

Litt som i vanlig golf, kategoriserer vi discer i fire hovedtyper: Putter, Midrange, Fairway-driver og Distanse-driver.

Putter (Putt & Approach)

Puttere er discer som er designet spesielt for putting og kortere innspill. Det finnes mange ulike modeller innenfor en rekke plastikktyper. Disse diskene skal gi spillerne forutsigbarhet rundt spillets viktigste fase, nemlig putten. Diskene egner seg også godt til innspill og kortere utkast, da discenes lave hastighet gjør det lettere å beregne lengden på kastet. 

Mellomdistanse (Midrange)

Midrange er discer som skal gi nøyaktighet og kontroll på flere ulike typer kast. Midrange-discer er allsidige og finnes i et bredt spekter av modeller og plasttyper. Discen er designet for å få nøyaktighet med litt større hastighet enn puttere. Skal du spille med én disc, anbefaler vi midrange.

Fairway-driver

Fairway-drivere gir trygghet på utkastfeltet. Discene har mye lengde i seg, samtidig som de er kontrollerbare. En nybegynner vil oppleve større mestringsfølelse med fairway-driver enn distanse-driver. Det finnes mange ulike modeller innenfor en rekke plastikktyper (les mer om plastikktyper her).

Distanse-driver

Distanse-drivere er laget for å gi maksimal lengde. Discene er veldig aerodynamiske og skjærer lett gjennom luften. Distanse-drivere er raske, noe som også gjør de vanskelig å kaste og kontrollere. Er du helt ny til sporten? Da anbefaler vi at du venter litt med distansedriveren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Handlekurv