Våre varemerker

Det finnes massevis av forskjellige disc golf-merker. Vi har forsøkt å samle litt informasjon om alle merkene vi har på lager.

Innova

Innovasjonens Mestere

1982 vant Harold Duvall sitt første verdensmesterskap i Professional Disc Golf Association (PDGA). Samme år designet hans venn og mentor, Dave Dunipace, en ny type disk med sikte på å utvikle frisbeegolf til en engasjerende sport. I 1983 patenterte Dave sitt design, den originale Eagle, og den første «beveled-edge» (Trekant rim) disken ble godkjent av PDGA for konkurranse. Dave slo seg sammen med Harold og Charlie Duvall, samt deres venn Tim Selinske, for å danne Innova Champion Discs og forandret disc golf-sporten for alltid.

Det vinnes flere verdensmesterskapstitler med Innova-disker enn med noen annen produsent.

Innova revolusjonerte baneutviklingen og vekst med introduksjonen av Discatcher Pro – den ledende kurven i bransjen.

Latitude 64

Latitude 64 er en av verdens største produsenter av discer, sekker og bagger til disc golf.

Latitude 64 lager produkter med førsteklasses kvalitet og design. Deres fabrikk i nord-Sverige er en av de største og mest avanserte i bransjen, og lidenskapen for sporten er alltid i fokus for alt de gjør. Latitude tilbyr discer i verdensklasse som passer for alle typer spillere, fra erfarne profesjonelle til de som nettopp har oppdaget sporten.

Dynamic Discs

Dynamic Discs ble til da Jeremy Rusco, en college-student i Emporia, Kansas, bestemte seg for å finne en måte å skrape sammen litt ekstra penger til å utvide sin disc-samling. Jeremy startet smått med farging av disker, som han satt unike mønstre og design på, og solgte deretter de videre for rett over markedspris.

Etterhvert som etterspørselen ble høyere, og salget større, utvidet Jeremy fra Ebay-butikk til egen nettside, og utvidet sortimentet sitt fra farging av disker, til klær, og senest i 2013 kom de ut med sin egen linje med spesial-designa disker. Serien ble svært godt tatt imot verden over, og fikk raskt positive tilbakemeldinger fra både rutinerte profesjonelle, i tillegg til nyere spillere.

I dag spiller Dynamic Discs en sentral rolle i distribusjon, design og videreutvikling av sporten verden over.

Westside Discs

Westside Discs ble grunnlagt i Finland i 2003 som en importør av disker fra USA. I 2009 begynte selskapet å fokusere mer på egne produkter, og i dag lager de en rekke forskjellige discer for både profesjonelle og hobbyutøvere. Westside Discs er et søsterselskap til Latitude 64° og Dynamic Discs, og produserer sine discer i Sverige sammen med disse selskapene. Westside er kjent for discer i høy kvalitet med unike design og gode flyve-egenskaper.

Alfa Discs

Alfa Discs er en norsk familiedrevet disc golf-produsent fra Hokksund i Norge.

Disker og tilbehør til disc golf har i en årrekke vært produsert utenlands, men det ønsket guttene i Alfa å gjøre om på. I 2021 lanserte de sin første disk, Apollo, produsert fra ende til annen i Norge.

Etter braksuksessen med Apollo, har de videreutviklet merket med både bagger, sekker, samt annet tilbehør.

Guru Disc Golf

Guru er et norsk discgolf-merke med hovedfokus i å gi alle en pris-vennlig vei inn i sporten. Guru produserer disker i en rekke ulike plast-kvaliteter og tilbyr gode alternativer både til nye og etablerte spillere.

Guru tilbyr også en god bredde av tilbehør og bagger.

Discmania

Discmania ble grunnlagt i 2006 i Finland av Jussi Meresmaa, en spiller i verdensklasse, med store visjoner for sporten. Discmania har i en årrekke vært med på å utfordre både design, produksjon og flyveegenskaper, og bærer stor stolhet i slag-ordet deres “Reinvent your game”.

Discmania tilbyr et bredt sortiement i flere ulike prisklasser og plastkvaliteter, og sørger med det for at alle og en hver kan finne sin neste favoritt-disk hos dem.

X-Com

X-Com er en prisgunstig vei inn i sporten, med flere gode alternativer enten om man er helt fersk eller har spilt en del fra før.

XCom tilbyr flere ulike plast-typer, en Base-plast som egner seg godt for nyere spillere, og en premium-plast som kjemper godt med de aller beste plastene på markedet. Diskene er designet for å dekke et bredt spekter av spillere, samt å gi deg alle mulige disker i alle kategorier.

Yikun Disc Sport

Yikun ble grunnlagt av en gruppe frisbeespillere og eksperter i 2008. Med målet om å fremme disc golf og introdusere en sunnere livsstil, tilbyr Yikun profesjonelt utstyr, treningsprogram, turneringer og arrangementer for markedet. I ti års utvikling har Yikun blitt den tredje største produsenten og det første asiatiske selskapet med produkter godkjent av World Flying Disc Federation og Professional Disc Golf Association på mesterskapsnivå.

Divergent Discs

Mens fokuset for de fleste produsentene av disc golf er på profesjonelle spillere, er Divergent’s fokus på den helt alminnelige hverdagsspilleren. Divergent’s discer er spesielt designet for nye og fritids-diskgolfspillere. Discene er lette å kaste og ligger ute for en god pris. Hvis du er ung, gammel, eller bare liker å spille den lekne hverdags-runden, er Divergent for deg.

Aerobie

Aerobies gründer, Alan Adler, er en mann på jakt etter ytelse. På 70-tallet la professoren ved Stanford Engineering merke til manglene ved dagens populære frisbeer. Adler bestemte seg for å lage noe bedre.

Etter åtte lange år med forskning utviklet han hans første oppfinnelse, Pro Ring. Ringen brøt verdensrekorden for lengste kastede gjenstand, og dagens versjon flyr over 1333 fot!

Adler grunnla Aerobie i 1984 og gjennom årene omformet, forbedret og oppfant han flere andre flygende ringer og discer. Hvert produkt han laget utførte betydelig bedre enn noe annet på markedet. På grunn av merkets overlegne kvalitet og innovasjon har Aerobie blitt verdensledende innen discsport, er fremdeles med på å bryte rekorder og søker alltid det neste nivået av ytelse.

MVP Discs

MVP Disc Sports ble grunnlagt i 2010 av to brødre, Chad og Brad Richardson. Med inspirasjon fra deres fars støpe-fabrikk ble den første MVP discen, Ion, produsert. Med deres Gyro Overmold Technology, som består av to ulike plast-typer støpt sammen, entret de discgolf-markedet som en innovativ og nytenkende produsent.

I dag er MVP ett av verdens ledende discgolf-produsenter. De tilbyr ett bredt spekter av discer, sekker og annet tilbehør, med konkurransedyktige priser og et utvalg som treffer alt fra nybegynnere til viderekommende.

Axiom Discs

Axiom Discs er produsert av MVP Disc Sports og ble grunnlagt i 2014. Ved å opprette et nytt merke under MVP-paraplyen ga de seg selv muligheten til å eksperimentere med nye molds, visuelle uttrykk og farger. I motsetning til MVP, hvor samtlige discer har en svart rim, har discene til Axiom en farget rim, som gir discene mange kule fargekombinasjoner. Her vil alle finne noe de liker, både visuelt og kvalitetsmessig.

I likhet med MVP har Axiom også en rekke tilbehør og sekker, som komplimenterer utvalget til MVP. Her er det ingenting å utsette på verken kvalitet eller design.

Streamline Discs

Streamline discs ble opprettet i 2017, og er det siste tilskuddet i MVP Disc Sports trilogi. Streamline ble laget for å utvikle discer i solo-molds, altså med kun en plasttype. Dette ble gjort for å lage kvalitetsprodukter uten å bruke Gyro Overmold Technolog, som resulterte i et produksjonsmønster som gjorde det mulig å senke prisene på discene ytterligere.

Streamline har i likhet med MVP og Axiom et godt utvalg discer og annet tilbehør, som vil passe alle ferdighetsnivåer.

Kastaplast

Kastaplast ble grunnlagt av Jonas Lindberg i 2013, og er et svensk merke. Kastaplast utviklet seg fra å være et lite verksted i en garasje, til å bli et av Europas største merkevarer innen disc golf. De har satt sitt preg på sporten, bl.a. ved å produsere unike discer som ‘Rask’ og ‘Berg’. I dag er Kastaplast kjent for discer med gode flygeegenskaper, stilrent design og discer som skiller seg ut fra mengden.

Viking Discs

Vikings Discs har sin opprinnelse i Finland, og er et merke med inspirasjon fra den nådeløse vikingtiden. Dette går igjen i både navnene på discene, og selve designet. Med kvalitetsplastikk fra Tyskland har de produsert discer som er konkurransedyktige på markedet, og har dermed klart å markere seg i sporten. Her finner man discer for alle nivåer.

Legacy Discs

Legacy Discs er en familie-drevet produsent som har vært lenge i gamet. Merket ble grunnlagt i 2011, men familien har vært aktive i sporten siden 80-tallet, og har derfor god erfaring. De har et rikt utvalg discer til alle ferdighetsnivåer, med kule design som skiller seg ut fra de fleste andre produsenter.

Clash Discs

Clash Discs er et av de nyere merkene i sporten. Så nylig som i 2021 ble deres første prototype laget, og senere samme år ble de første discene gjort tilgjengelig på markedet. Vi ble positivt overrasket over hvordan disse discene føles i hånden, og ikke minst hvordan de flyr. Discene er navngitt på grunnlag av hvordan produsentene beskriver karaktertrekkene til discene, og alle er basert på mat/smak.

Prodiscus

Prodiscus er den første disc golf produsenten med discer produsert i Finland. De ble grunnlagt i 2006, hvor de importerte og solgte discer fra andre merker. I 2010 startet Prodiscus sin egen produksjon, og har siden da laget kvalitetsprodukter som sendes globalt. Som de selv sier, er de mer enn bare et vanlig disc golf selskap.

Millennium

Millennium ble startet opp i 1995, av John Houck and Harold Duvall. Houck er nok mest kjent for sine bane designs, og med slik kunnskap i bunn har de også god forståelse for viktigheten av forutsigbare flyvemønstre og resultater. Dette skinner gjennom i deres “play smart” filosofi. De har klart å produsere kontrollerbare discer som er designet for å fylle alle bruksområder til både nybegynnere og viderekommende.

Gateway Disc Sports

Gateway ble grunnlagt i 1994 av David McCormack. Merket er bygget på en sterk lidenskapen for sporten, og har ved siden av produksjon av discer bygget over 90 høykvalitetsbaner. De har også støttet utallige turneringer, veldedighetsarrangementer, skoleklubber og spillere.

Discraft

Discraft er et av sportens største produsenter. Jim Kenner og Gail MaColl grunnla merke så tidlig som i 1979, på grunnlag av mangler de så i sporten. De mente at industrien var lite konsist, og ville endre dette, noe de har klart med stort hell. Discraft tilbyr et mangfoldig utvalg discer og andre essensielle produkter som håndklær, dirtbags, osv. Selskapet er kjent for sine innovative design, holdbare materiale og pålitelig ytelse, noe som har gjort produktene til en favoritt blant spillere over hele verden. Uansett om du er en nybegynner som vil prøve sporten, eller en erfaren spiller som leter etter den neste favorittdiscen, tilbyr Discraft et bredt utvalg til alle dine behov.

RPM Discs

RPM Disc er en anerkjent produsent av golf discer. Selskapet ble grunnlagt i New Zealand i 2022, og har siden den gang vokst til å bli en internasjonal merkevare. De er kjent for sin fokus på kvalitet og innovasjon, og har et bredt utvalg discer som er designet for å møte behovene til enhver disc golfer. Selskapet har utviklet flere unike discdesign som gir ulike egenskaper i luften, og gir spillere i alle kaliber en rekke valg når det gjelder stabilitet, grep og flyveegenskaper.

Lone Star Discs

Lone Star er en disc golf produsent lokalisert i Conroe, Texas, og er det eneste selskapet som produserer og distribuerer alle sine produkter direkte fra Texas. Lone Star ble grunnlagt i 2020 av Travis Dilliard, med god hjelp fra sin familie. Deres hovedfokus er å levere slitesterke høykvalitetsprodukter til disc golfere over hele verden, noe de har klart på kort tid.

EV-7

Ev-7 ble grunnlagt av PDGA World Champion og Hall of Fame National Tour Champion, Phil Arthur, i 2020. EV står for ‘evolve’, altså å utvikle seg, og er noe selskapet setter høyt på prioriteringslisten. Som en produsent som kun lager puttere, har de et mål om å pushe produktenes kvalitet, prestasjon og brukervennlighet, samtidig som de har det gøy i prosessen. Puttere er en viktig del av disc golf gamet, og de vet at faktorer som tekstur, holdbarhet og et konsekvent flyvemønster er viktig. Alt dette gjenspeiles i deres produkter.

Infinite Discs

Infinite Discs ble grunnlagt i 2012 som en informasjon og slagsbasert nettside for disc golf, med base i Utah, Amerika. I 2018 slapp de sin første disc golf-lineup, i et samarbeid med Innova som produserte discene. Siden da har Infinite Discs vokst i popularitet, og er i dag kjent som et kvalitetsmerke i disc golf.

Disc Golf UK

Disc Golf UK er en av de ledende organisasjonene for disc golf i Storbritania. I 2014 bygde Richard Hatten sin første disc golf bane, og med inspirasjon fra dette ble selskapet opprettet året etter. Disc Golf UK startet med en mål om å gro sporten, ved å arrangere konkurranser, kurs og å gi spillere større tilgjengelighet til discer. I 2019 begynte selskapet produksjonen av egne discer, som man nå kan få tak i over store deler av verden.

Disctroyer

Disctroyer ble laget av to kompiser med stor lidenskap for disc golf. De så etter et alternativ til de inkonsistente fargerike discene som allerede var på markedet, og endte opp med et fargesystem for å skille de forskjellige discene i lineupen sin. Selskapet ble startet opp i 2017, og fra den første prototypen ble laget, har de gjort utallige endringer for å perfeksjonere plastikken og moldene.

Løft Discs

Løft er et dansk Kickstarer prosjekt som ble opprettet i 2020, med en visjon om å lage kvalitetsdiscer og pushe grenser. Noe som startet som et bachelorprosjekt for Niels Sørensen, endte opp i en flyvemønster-simulator, som han og Asger Sandahl nå bruker som et verktøy for å lage discer selv. De fikk tidlig ideen om å lage en putter med rettest mulig flyvemønster, og med hjelp fra Kasper Jakobsen klarte de dette. Putteren ga Løft Discs en boost i popularitet og omdømme, og de har med sine innovative ideer tatt sporten med storm.

Handlekurv