Hvordan lese egenskapen til discene?

Vi har på vår nettside valgt å gi alle discer egenskaper i form av tall. Grunnen til at vi har gjort dette, er fordi vi erfarer at mange spillere setter pris på denne form for informasjon. Samtidig gir det oss muligheten til å ha en søkemonitor på forsiden hvor man kan søke etter eksakte egenskaper.

Hva betyr disse tallene?
Flyegenskapene er delt inn i fire kategorier: Speed, glide, turn og fade, og det er innenfor disse kategoriene en disc blir vurdert. Hver enkelt disc har sine egenskaper som gjør discen unik, og ved å se på tallene vi har brukt, kan man sammenligne discer med hverandre. Vi vil nå forklare hva hver enkelt av disse kategoriene kan fortelle oss.

Speed
Speeden er hvor raskt discen skjærer igjennom luften, hvor 1 er tregest og 15 er raskest. Raskere discer er mer krevende å kaste og anbefales for viderekomne. Discer med lav speed anbefales til nybegynnere. Dette er fordi at speeden setter en viss standard for hvor mye punsj man trenger for å kaste discen. Om man ikke klarer å kaste med krevd speed, vil discen få andre egenskaper. 

Glide
Glide beskriver hvor godt discen klarer å oppretteholde luften under selve kastet. Discer med mye glide egner seg best for nybegynnere og for maksimal lengde. Glide kategoriseres fra 1 til 7, hvor 7 er mest glide. 

Turn
Turn (High Speed Turn) forteller oss om discen har en tendens til å gå til høyre om du kaste backhand med høyre. Legg merke til at denne er gjeldende når du kaster discen med hurtigheten (speed) den krever. +1 ønsker ikke turne til høyre, mens -5 vil gå til høyre for de fleste. Discer som går ned mot -5 er også gode til rollerkast. 

Fade
Fade (Low Speed Fade) er tendensen til å falle av til venstre når discen mister fart, hvis du kaster backhand med høyre. Fade rangeres mellom 0-6, hvor 6 gir mest fade. Det vil si at discer med 0 i fade vil avslutte rettest, mens discer med fade 6 vil falle hardt av til venstre. Discer med høy fade er oftest mest stabile i vind.

Handlekurv