5 tips til spill i uvær

Folk flest er nok helt enige i at disc golf er morsomst i fint vær, likevel er det ikke alltid værgudene er på lag. Hva gjør man om man skal spille i dårlig vær? Her er fem gode tips til hvordan du kan spille i uvær.

1. Hold disken tørr

Dette sier kanskje seg selv, men når det bøtter ned kan det være veldig vanskelig å holde disken tørr. I regnvær er tørre disker prioritet nummer én. Hvis disken er våt, blir det rett og slett ufattelig krevende å kaste den. Tørre disker er steg én til solid spill i uvær.

2. Hold hendene tørre

Kanskje like viktig som en tørr disk: tørre hender! Hvis disken er tørr, men henda dine våte, da er du dessverre like langt. Forsøk å unngå å plukke opp eller ta på våte ting med kastehånda. Vi anbefaler også å ha en dirtbag tilgjengelig, denne kan du både slå mot hånda og disken.

3. Pakk håndklær

Hvis du tror du har pakka nok håndklær, pakk ett til! Når det bøtter ned kan du aldri ha for mange håndklær pakka i sekken. Det kan også være lurt å ha med en plastpose til å legge de våte håndklæene i. Da slipper du at alt annet du har i sekken blir vått.

4. Paraply og regnjakke

Nå har vi snakka mye om å holde hender og disker tørre, men det er også veldig greit at du unngår å bli gjennomvåt. Derfor anbefaler vi å investere i en stor og solid paraply, som både dekker deg og sekken. Hvis vindene virkelig står på og paraply ikke er et alternativ er regnjakka også supert å ha med seg. Noen sekker har regntrekk, dette er også strålende å ha for å holde sekken og utstyret ditt tørt.

5. Ha en god rutine

Det er generelt lurt å ha en god rutine når du spiller, men kanskje ekstra viktig er det når været er på sitt verste. Hvis det bøtter ned er det lurt å holde seg effektiv i kastinga, for å unngå unødvendig tid ute i regnet. Husk at det å skyndte seg, ikke er det samme som å være effektiv, så pass på å ikke slurv når du spiller i regnvær.

Handlekurv